Internet marketing

Reklama koja ne poznaje granice

Društvene mreže

Više od 2 milijarde ljudi svakodnevno koristi društvene mreže, a ova brojka neprestano raste.

SEO optimizacija

80% korisnika interneta u pretrazi odlučuje da klikne na organske veze umesto na plaćene oglase.

Copywriting

Duži tekstovi dobijaju 77,2% više linkova nego kraći. Algoritmi Google-a više vole duže tekstove.

Šta je Internet marketing?

Internet marketing predstavlja skup tehnika koje se preduzimaju u cilju plasiranja proizvoda potencijalnim kupcima na internet tržištu. Reklamiranje na internetu podrazumeva postajanje web sajta ili barem naloga na društvenim mrežama kao polazne tačke za privlačenje i regrutovanje kupaca. Pri tome nije dovoljno samo izraditi web sajt i postaviti ga na mrežu. Potrebno ga je učiniti vidljivim široj publici kroz različite tehnike SEO optimizacije ili putem plaćenih oglasa.

Optimizovan web sajt koji ima dobar vizuelni i tekstualni sadržaj bolje će se rangirati u organskoj pretrazi vodećih pretraživača za pojedine ključne reči i izraze. To znači da web dizajn i marketinško-prodajni tekstovi tzv. copywriting takođe predstavljaju deo internet marketing priče.

SEO optimizacija

SEO (Search Engine Optimization) je skraćenica koja označava skup tehnika i metoda za prilagođavanje web stranica aktuelnim zahtevima pretraživača. Njihov cilj je povećanje saobraćaja ka web sajtovima putem organske ili prirodne pretrage. Dakle, kada korisnik interneta ukuca u pretraživač određene reči ili izraze koji se ovde nazivaju „ključne reči“ pretraživač mu nudi sajtove koji takve ključne reči sadrže.

To znači da sajt mora imati pre svega dobar sadržaj odnosno SEO tekst prožet ključnim rečima a zatim i mnogo drugih elemenata koji ga čine dobro optimizovanim (Onsite i Offsite optimizacija).Tu spadaju optimizovane slike i tagovi, izgradnja spoljnih i unutrašnjih linkova, prijavljivanje na Google-ove webmaster alate, povezivanje sa društvenim mrežama, upis u direktorijume, redovno osvežavanje sajta novim sadržajima tzv. blog.

Google oglasi

Google oglasi plaćaju se po kliku i u kombinaciji sa drugim marketinškim tehnikama mogu dati fantastične rezultate. Za Google reklamnu kampanju vrši se pažljivi odabir ključnih reči za tekst oglasa, analiza konkurencija i kreira jedna ili više reklamnih kampanja. Reklama se pojavljuje na vrhu strane pretraživača i njihovih partnera, budžet određuje klijent a razultati kampanje mogu se videti u svakom trenutku preko Google-ovih webmaster alata.

Blog - Content marketing

Content marketing ili Blog podrazumeva unos tekstova po određenom hronološkom redu čime se sajt optimizuje i osvežava novim sadržajima. Web sajt koji ima blog stranu, bolje se rangira u pretrazi i značajno doprinosi SEO optimizaciji sajta. Takođe, blog je odličan alat interakcije sa korisnicima koji mogu ostavljati svoje komentare čime se prikuplja i značajna email-ing lista potencijalnih kupaca ili korisnika.

Copoywriting -pisanje tekstova za web sajtove

Za web sajtove pišu se uglavnom SEO copywriting tekstovi. Oni doprinose boljem rangiranju sajta u rezultatima pretrage za pojedine ključne reči. Njihova važnost ogleda se u tome što je veoma teško uraditi dobru SEO optimizaciju ukoliko sajt ne sadrži profesionalno optimizovan tekst. Zato ukoliko želite da se vaš sajt dobro rangira u rezultatima pretrage, angažujte naše iskusne pisce uz najpovoljnije uslove.

E-mail marketing

E-mail marketing je jedan od najuspešnijih reklamnih tehnika ukoliko se odradi kako treba. Nije zastareo kako neki pogrešno zaključuju već naprotiv izuzetno efikasan. Potencijalnim kupcima pre prodaje, treba ponuditi nešto besplatno ili neku drugu vrednost pa tek onda diskretnim putem plasirati svoj proizvod. Kvalitetna mail-ing lista, dobar copywriting tekst i izbalansirana strategija slanja prodajnih ponuda može doneti odlične rezultate.

Marketing na društvenim mrežama

Facebook reklamna platforma sadrži veoma efikasne alate za za pronalaženje potencijalnih kupca. Oni omogućavaju veoma precizno targetovanje ciljne publike a veoma detaljna statistika pruža mogućnost kreiranja reklama koje donose odlične rezultate u optimalnom vremenskom roku. U kombinaciji sa Instagram društvenom mrežom ti rezultati realizuju se duplo brže i efikasnije.

Instagram društvena mreža takođe pruža korisnicima mogućnost oglašavanja sa preciznim targetom i po povoljnim uslovima. U poslednje vreme Instagram je popularniji od Facebook-a na našim prostorima pa tu šansu svakako treba iskoristiti za plasiranje prodaje. Možete koristiti haštagove#, automatsku sihronizaciju proizvoda kroz online prodavnicu tzv. Shopseen, prodaju putem Soldsie platforme a možete i povezati svoju online prodavnicu sa Instagram nalogom.

Naša agencija nudi vam kompletnu uslugu internet marketinga od izrade web sajta, njegove optimizacije u skladu sa zahtevima pretraživača pa sve do njegove promocije najznačajnijim marketinškim alatima na društvenim mrežama i globalnom internet tržištu.

Izrada sajta.
SEO optimzacija.
Tehnička podrška.

“Poslednji dinar uložio bih u marketing, jer kad izgubite vezu sa tržištem, vas više nema”

Donesite pravu odluku.

Sada je vreme da unapredite
svoje poslovanje kvalitetnim
web sajtom.